Δημοφιλείς αναρτήσεις

Garcinia Cambogia Veda
You.gr

What’s Hot

Γ. Βαρουφάκης: «ΔΕΝ θα πάρουμε την επόμενη δόση, εάν...»



«Δεν θα πάρουμε την επόμενη δόση, εάν το αντίτιμο είναι η συνέχεια της σκοτοδίνης που ζούμε τώρα» ανέφερε στα Παραπολιτικά 90,1 ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Γ. Ντάισελμπλουμ στους Φαινάνσιαλ Τάιμς ότι πρέπει η Ελλάδα άμεσα να υιοθετήσει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούν οι πιστωτές της για να πάρει την πρώτη δόση από αυτό το μήνα.

Τόνισε ότι ο λόγος που εξελέγη η κυβέρνηση είναι για να αμφισβητήσει τη λογική της αυτοτροφοδοτούμενης κρίσης. «Δεν θα πάρουμε τη δόση αν το αντίτιμο είναι η συνέχιση του Μνημονίου. Θα μπορούσαμε να την είχαμε πάρει. Να υπογράψουμε το mail Χαρδούβελη και να είχαμε τα λεφτά. Ο λαός δεν ψήφισε αυτό όμως», είπε χαρακτηριστικά.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ για τα περί λάθους επιστολής που εστάλη από την ελληνική κυβέρνηση ο κ. Βαρουφάκης κράτησε χαμηλούς τόνους, δηλώνοντας ότι «δεν είναι ακριβώς έτσι» όπως τα εξιστορεί ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών.

Κληθείς να απαντήσει για το ενδεχόμενο να επιβληθεί ένας έκτακτος φόρος στους έχοντες, από ένα όριο εισοδήματος και πάνω, στο οποίο αναφέρθηκε στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο Γ. Βαρουφάκης δήλωσε: «Η έκτακτη εισφορά αν επιβληθεί θα αφορά τα στρώματα εκείνα που δεν πλήρωναν φόρους, ενώ μπορούσαν».

Προανήγγειλε ταυτόχρονα πως θα κατατεθεί πάρα πολύ σύντομα το νομοσχέδιο για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Τέλος σχετικά με την αύξηση του ΦΠΑ είπε πως μακροπρόθεσμα πρέπει να αλλάξει η δομή του συντελεστή και χαρακτήρισε πάρα πολύ υψηλό το 23%. «Θα ήθελα ο ΦΠΑ να μειωθεί στο 15-16% και να υπάρξει μια σύγκλιση. Αλλά όχι προς τα πάνω. Κι από κάτω προς τα πάνω κι από πάνω προς τα κάτω χρειάζεται σύγκλιση» ανέφερε.



Πηγή

Αν σας άρεσε κάντε like ΕΔΩ





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου